søndag 1. august 2010

Soveposer til tantungenes kosedyr

I det siste har symaskinen bodd på spisebordet. Dette er ikke alle i heimen like fornøyd med, men slik må det være i blant når man bare er inspirert! Du skjønner, for litt siden kjøpte jeg May B. Langhelles Sikk sakk, en fantastisk inspirerende bok om hvordan man kan sy barneklær fra brukte voksenklær. Jeg har jo i grunnen sett sånne bøker før, innbiller jeg meg, men denne traff meg så mye mer enn de andre. Flotte plagg, men det viktigste var at May viser hvor ENKELT det er å sy. Mønstrene er ikke  kompliserte, her får man følelsen av at det meste går fint. Før var jeg redd for å klippe i stoff og trodde man måtte ha mønster fra Burda til alt. Men neida, tegn litt vagt av en barnebukse du allerede liker, klipp ut mønsterdelene av en gammel genser, sy sammen og en halvtime seinere har du en ny bukse som er kjempeflott. Særlig kjekt er det at May viser hvordan du skal klippe stoffet ut av en bukse eller jakke. Jeg maser og maser på mannen min at han må rydde i skapet sitt så jeg kan få flere klær å sy om!

Jeg skal vise bilde av buksen seinere (nå er den i skittentøyskurven, full i gulp og matrester - lillebror har oppdaget matens gleder), men her har jeg bilder av et av prosjektene som var inspirert av Sikk sakk. Neida, det er ikke mønster til dette i boken, men jeg begynte å sy på fikleklutene til Smileull, som finnes i boken (med så fine bilder som gjorde at jeg kom på at jeg jo bare kunne kjøre på med bånd!) og så ble det soveposer til tantungenes kosedyr. 

Det grå stoffet (og gullpynten på forsiden av den grå soveposen) er fra en gammel bukse. Stoffet på putene er fra en gammel genser og en pysjamasbukse. Ulven som stikker ut av den lilla puten er fra rødhettebåndet til Rosa Pomar, som jeg kjøpte metervis av i fjor men som visstnok ikke lenger er å få tak i (bortsett fra i Australia ). Du ser litt mer av båndet på det blå foran på blomstersoveposen også. Hurra for impulskjøp uten å vite hva jeg skulle ha det til!

Jeg er aller mest fornøyd med putene. Det er jo såre enkelt å sy en liten pute. Putt litt borrelås på før du syr den sammen, og sy motsatt type borrelås på soveposen så blir posen ti ganger søtere!

Jeg har laget stelleveske til en nyfødt niese også, men glemte å ta bilder, så det får komme seinere når jeg får besøkt niesen og familien og forhåpentligvis knipset litt :) Neste prosjekt: ny ammetopp til meg selv og noen småposer til å ha ting og tang til babyer oppi for å få mer orden i den svære vesken min.

May B. Langhelle har forresten en blogg også , som er ganske artig å lese. Det er mer morsomme fortellinger om barna enn håndarbeid, men alltid underholdende.

1 kommentar:

Katla sa...

Den boken der har jeg lurt på om jeg skal kjøpe meg for det er vist oppskrift på forkledekjoler i den.