torsdag 22. oktober 2009

nøstebarngenser med livlig bord

Oj, lenge siden jeg blogget, men jeg har nå strikket litt! I går fikk jeg endelig sydd på knapper og festet de siste trådene på en ny genser til halvannet-åringen: en rullegenser fra Nøstebarnboken, men med borden fra Tora Frøseths "Liv og røre" - den var morsom å strikke, en kjekk vri på de tradisjonelle mennene og kvinnene som holder hender: her er det barn, mann med hatt (han ligner litt på en alien i min versjon, men pytt), og kjærester som danser og som kysser. Mønsteret var lett å følge, og det var lett å tilpasse lengden så jeg den passet til masketallet mitt.



Jeg brukte nøstebarnoppskriften i bunn rett og slett fordi jeg hadde garn som passet til det, og fordi jeg ville ha en tynn genser. Og jeg er ikke så glad i å strikke med dobbelt garn, som i originaloppskriften til Liv og røre.



Jeg er fast leser av Toras blogg, Knitting a Lot, og syns det er stilig at hun har åpnet butikk med oppskriftene sine! Lurt at man kan velge mellom å laste ned bare oppskriften som PDF eller velge oppskrift med garnpakke til - iblant trenger man den enkle løsningen! Lykke til, Tora!

3 kommentarer:

Siena sa...

Den ble kjempefin - likte fargevalget ditt!

Jill sa...

Tusen takk, Siena!!

Elin H. sa...

For en skjønn genser! Likte den mønsterborden ja :)