søndag 26. oktober 2008

mønster til forklekjole


Har du sett de søte forklekjolene fra Luddeklær som er tilsalgs i kule design- og barnetøysbutikker? Sjarmerende snitt, søte stoffer, og ikke minst, kjempefine beskrivelser av hvor stoff og knapper er funnet. 

Men så ser det heller ikke så vanskelig ut å sy en sånn forklekjole. Jeg har tenkt lenge på å bare dikte opp mønsteret selv, men her om dagen oppdaget jeg i bloggverdenen at oppskriften fins, den, den er fra Alt om håndarbeide nr 2, 1980. Og ohelene viser bilde fra bladet og hvordan hun har sydd den selv.

På tettinntil sitt forum står det også at mønsteret finnes i en bok for den som vil ha det litt bedre forklart - og da tenker jeg meg på biblioteket: Børnetøj fra 1-4 år i enkelt design heter den, og er dansk, av Rikke Misciattelli, utgitt i 2007 på Aschehoug i København.

Men så er det noe med stoffet også, da. Luddeklær sine kjoler er jo så stilige nettopp fordi stoffet har sånn karakter! Jeg titter innom på Fretex og ser i blant på loppemarked, men finner nå aldri sånne kupp som de bruker på Luddeklær. Så kanskje jeg likevel ender med å kjøpe en en dag...

2 kommentarer:

Siena Knit sa...

Og så finnes det ennå butikker som selger originalt retrostoff heldigvis:
http://sienaknit.blogspot.com/2008/07/fabric-frenzy.html

Jill sa...

Oooh - så flott! Der vil jeg også! Hm, skal kanskje stikke innom et loppemarked i dag og se om jeg finner noe der :)