torsdag 30. juni 2011

ny og kjedelig + gammel og søt = ny og fin

Minsten vokser ut av alle de fineste plaggene sine og sitter igjen med de kjedeligste t-skjorter og bukser du kan tenke deg. Men i dag, i stedet for å kaste enda en utvokst (og flekkete) body i Fretex-kurven kom jeg på at den jo hadde pyntet bra opp på en av de kjedelige t-skjortene. Før jeg visste ordet av det var symaskinen framme og t-skjorten klippet og sydd. Se så bra det ble!



Jeg har nettopp kjøpt bøkene til Meg McElwee (som skriver bloggen Sew Liberated): Sew Liberated og Growing up Sew Liberated. Masse flotte prosjekter og inspirasjon der. Bl.a. driver hun med "reverse appliqué", som du ser på kjolen på forsiden på Sew Liberated, og det er denne teknikken jeg har brukt på t-skjorten.


 

Det er ganske enkelt: du syr lappen på på baksiden av stoffet, så klipper du et hull så lappen synes gjennom forstykket. På t-skjortestoff fungerer det utmerket fordi stoffet jo ikke rakner så du kan la klippekanten være som den er. 

Her er forklaringen fra boken, men jeg brukte ikke "stabiliser" (vlieseline antar jeg?) og det gikk helt fint, ikke noe problem. Jeg klippet ut en sirkel i matpapir og tråklet den veldig løst til både t-skjorten og stoffet bak. Så sydde jeg rundt og prøvde å følge sirkelen så godt jeg kunne. Stoffet bak strakk seg ikke i det hele tatt, jeg tror kanskje matpapiret hjalp, faktisk. Da jeg kom rundt sirkelen for første gang traff jeg ikke begynnelsen på den (kremt) så jeg tok en runde til så det skulle se ut som om det var meningen at det var litt skjevt ;)



Etter å ha trålet butikker etter finere klær til småtten uten noe hell (jeg falt ikke for noe klær til smågutter verken hos H&M eller En gul knapp) er jeg fornøyd med å i hvert fall å ha noe litt nytt i garderoben hans. Så får vi se hva mer jeg kan finne på...