fredag 30. juli 2010

Februarjakken er ferdig

Det kjennes ganske deilig å pakke ned et nystrikket høstplagg før juli er omme. Jeg var ikke så flink til å planlegge behovet for varme klær i fjor, og strikket først votter da fingrene til lillesøster allerede frøs, så i år skal jeg være føre var. Når jeg nå har fått unna en liten barselsgavelue så skal jeg strikker votter og babylabber og luer og ullbukser og heldrakt og alt mulig lurt og vinterlig.

Men foreløpig er altså bare februarsjakken ferdig. Den ble ganske grovstrikket på pinne 5, men passer perfekt til to-åringen med litt plass til å vokse også. Jeg er helt fornøyd! Oppskriften til Elizabeth Zimmermann er genialt enkel, og jeg koser meg selv om dette er den tredje jeg strikker. Passformen er fin og nyfødtvarianten (på pinne 2,5) var yndlingsplagget jeg hadde til lillebror. Jeg tror denne blir like fin når det bare blir kaldt nok til å bruke den.

Jeg er ikke like fornøyd med bildet. Det regnet i dag, så utebilder var uaktuelt. Og to-åringer er ikke særlig hipp på å posere, heller. Men pyttsan. Her er et bilde av jakken uten barn.

Knappene er jeg ikke helt sikre på, men gulfargen ble ikke så dum til jakken. Og knapper kan man jo alltids bytte ut etterhvert.

Jeg skulle ønske jeg hadde tatt et bilde av denne jakken og den jeg strikket til lillebror for å vise hvor stor forskjell det ble i størrelsen. Men lillebror sin jakke er allerede sendt avgårde til min to dager gamle niese. Herlig at den kan brukes mer!

søndag 18. juli 2010

The Animal Alphabet Project


The Animal Alphabet Project, originally uploaded by HorsefaceDee.

Lillesøster er helt fascinert av alfabetet. Hun er bare to år, så jeg er litt overrasket, men liker hun bokstaver så leker jeg gjerne med bokstaver! Her fant jeg et stilig dyrealfabet på Flickr - skulle gjerne hatt noe stoff eller symerker med sånt design. Kanskje jeg kan skrive ut og stryke på stoff? Men skriverne våre er syke alle sammen... huff.

mandag 12. juli 2010

februarjakke til to-åringen

Lillesøster er blitt storesøster også, og vokser snart ut av sidelengsjakken som hun har hatt i snart to år nå. Jammen er den jakken god å vokse i! Dermed trenger hun ny jakke, og siden jeg har innsett at jeg må pakke vekk februarjakken til lillebror tenkte jeg strikke en februarjakke til to-åringen (ravelrylenke ). Nå fins ikke den i to-årsstørrelse, men jeg har regnet ut at hvis jeg får en nyfødt størrelse når strikkefastheten min er 26 masker på 10 cm så blir det omtrent riktig til en 2-3 åring om strikkefastheten min er 18 masker på 10 cm i stedet. Dermed prøver jeg med Drops Nepalgarn og pinne 5 - og så får vi se om beregningene stemmer!  (Soulemama valgte å endre masketallet i stedet i sin februarsjakke til 4-åringen sin . Men jeg tror det blir fint med tykkere garn.) Foreløpig ser det meget bra ut, og jeg liker godt Nepalgarnet. 35% alpakka gjør det deilig og mykt. Fargen er helt nydelig - det er nesten så jeg kjenner lukten av lavendel når jeg strikker med den. Så langt var jeg kommet i går; i kveld skal jeg sette av masker til ermene før jeg legger meg har jeg tenkt.

Jeg har lurt litt på å strikke en sånn til meg selv også. Ikke med 12 mm pinner eller hva det ville blitt, men etter oppskriften til February Lady Sweater , antagelig.

fredag 9. juli 2010

Februarjakke til februarsgutt

Prøver å blogge fra iphonen. Her er bilde av yndlingsjakken til lillebror, dessverre for liten nå. Lillebror var 4,9 kg da han ble født, til min store overraskelse, men den lille jakken brukte jeg likevel til han var tre-fire måneder og det ble sommer. Den er nemlig ganske fin med tre-kvart lengde på ermene også, oppdaget jeg!





Hm, det er lett å blogge et bilde, men knotete å skrive på iPhonen! Men kanskje det er dette som skal til for at jeg blogger igjen? Her er jakken på Ravelry.

Dette er altså Elizabeth Zimmermann's berømte februarjakke, strikket i utrolig deilig Dream in Color Baby garn som jeg kjøpte med et gavekort på Eat.Sleep.Knit (megasnill tante i Amerika!). Det garnet er helt fantastisk! Nydelige sjatteringer i fargen og utrolig mykt og godt. Strikkefastheten blir omtrent som på Nøstegarnmønstre, men SÅ mye deiligere garn, da! Det har holdt seg fint i genseren med tre måneders bruk også.

- Posted using BlogPress from my iPhone