lørdag 24. oktober 2009

strikke julegaver?

Jeg har fått iPhone, og har ivrig lastet ned apps til den i fleng. I hear ewe er fantastisk underholdning til en halvannet-åring, og Star Walk lar deg peke telefonen mot himmelen og få et personlig kart over hvilke stjerner man ser! Kjempegøy. Men jeg har også prøvd ut et par gave-organiseringsprogrammer, i håp om en roligere førjulstid enn normalt. Fornuftig nok legger slike programmer sammen alle ca-prisene til gaver og forteller deg totalsummen du kommer til å bruke - OJ! Det var jo et sjokk - uorganisert innfalls- og siste-liten-handling gjør at man ikke skjønner totalbudsjettet...

Så jeg tenkte jeg kanskje skulle satse på flere strikkede gaver for å spare litt penger. Tjukt garn, raske presanger, tenkte jeg først, men prisen på mange nøster tjukt garn til en enkel lue blir jo rimelig høy likevel. Så ble jeg forelsket i ermevarmerne som er utstilt i vinduet til Coats Knappehuset på Ole Bulls plass nå. 46 kr for et nøste, javel, men man trenger bare ett nøste til paret, og så deilige og myke og lekre de blir! Så får vi se hvor lenge jeg holder ut med pinne 2,5.



Foreløpig er mønsteret enkelt men tilfredsstillende nok til at jeg holder interessen oppe og strikker ganske fort. Vi får se hvor lenge det holder.

torsdag 22. oktober 2009

nøstebarngenser med livlig bord

Oj, lenge siden jeg blogget, men jeg har nå strikket litt! I går fikk jeg endelig sydd på knapper og festet de siste trådene på en ny genser til halvannet-åringen: en rullegenser fra Nøstebarnboken, men med borden fra Tora Frøseths "Liv og røre" - den var morsom å strikke, en kjekk vri på de tradisjonelle mennene og kvinnene som holder hender: her er det barn, mann med hatt (han ligner litt på en alien i min versjon, men pytt), og kjærester som danser og som kysser. Mønsteret var lett å følge, og det var lett å tilpasse lengden så jeg den passet til masketallet mitt.



Jeg brukte nøstebarnoppskriften i bunn rett og slett fordi jeg hadde garn som passet til det, og fordi jeg ville ha en tynn genser. Og jeg er ikke så glad i å strikke med dobbelt garn, som i originaloppskriften til Liv og røre.



Jeg er fast leser av Toras blogg, Knitting a Lot, og syns det er stilig at hun har åpnet butikk med oppskriftene sine! Lurt at man kan velge mellom å laste ned bare oppskriften som PDF eller velge oppskrift med garnpakke til - iblant trenger man den enkle løsningen! Lykke til, Tora!