søndag 26. oktober 2008

mønster til forklekjole


Har du sett de søte forklekjolene fra Luddeklær som er tilsalgs i kule design- og barnetøysbutikker? Sjarmerende snitt, søte stoffer, og ikke minst, kjempefine beskrivelser av hvor stoff og knapper er funnet. 

Men så ser det heller ikke så vanskelig ut å sy en sånn forklekjole. Jeg har tenkt lenge på å bare dikte opp mønsteret selv, men her om dagen oppdaget jeg i bloggverdenen at oppskriften fins, den, den er fra Alt om håndarbeide nr 2, 1980. Og ohelene viser bilde fra bladet og hvordan hun har sydd den selv.

På tettinntil sitt forum står det også at mønsteret finnes i en bok for den som vil ha det litt bedre forklart - og da tenker jeg meg på biblioteket: Børnetøj fra 1-4 år i enkelt design heter den, og er dansk, av Rikke Misciattelli, utgitt i 2007 på Aschehoug i København.

Men så er det noe med stoffet også, da. Luddeklær sine kjoler er jo så stilige nettopp fordi stoffet har sånn karakter! Jeg titter innom på Fretex og ser i blant på loppemarked, men finner nå aldri sånne kupp som de bruker på Luddeklær. Så kanskje jeg likevel ender med å kjøpe en en dag...

fredag 24. oktober 2008

jakten på en stilig ullbody til baby

Lillesøster har bare én ullbody, men den er til gjengjeld vakker - se på bildet: den er naturfarget men med stilig mønster i lyse og mørke rosanyanser. Hals og ermer har pyntesøm i gult, og ullet er mykt og deilig. Det aller beste: den kostet bare 129 kr, langt mindre enn de fleste andre ullbodyer.

Dessverre finner jeg ikke flere. Denne er fra NameIt (som var Exit før, de har butikk i Bergen Storsenter) og kostet til min fornøyselse bare 129 kr. Men selv om de sier de snart får inn mer stilig ull hver gang jeg er innom så har de aldri noe nytt. Så jeg har lett med lupe etter mer ull til baby. Men det er jammen ikke lett å finne noe stilig, mykt - og helst rimelig.

Jeg vil nemlig ha stilige ullbodyer til lillesøster. Jeg er møkklei de naturhvite og røde og mørkeblå fra storesøsters tid. Og da jeg i august fant den stilige rosamønstrede ble jeg så glad og tenkte at den kjedelige ullbodyens tid var forbi. Dessverre har jeg ikke funnet flere der - men så har jeg til gjengjeld funnet ut mye om ullbodyer i Norges land.

Nøstebarn og Bånsull har noen av de dyreste men kanskje også de mykeste og deiligste ullbodyene i dette land. De blander nemlig silke i ullet - mmm! Til venstre er bilde av Nøstebarns ullbodyer i en ull/silkeblanding (216 kr), og til høyre ser dere Bånsulls tilsvarende variant - kulere farge, kanskje, men så koster den også 289 kr. Jeg liker godt stripene, men hadde egentlig sett for meg litt kulere farger enn noen av disse har. Og billige er de heller ikke. Så jeg lette videre.

Sparkjøp har lenge hatt rimelig ulltøy til barn, så i går var jeg innom der. Jeg endte opp med en rød- og rosastripet ullbody fra Tom og Trine, en hjelm i samme farger, en naturfarget ullstrømpebukse og fire par ullsokker. Dessverre detter alle sokkene av bare lillesøster rører på en tå, og storesøster mener at det "kløfrie" ullet til Tom og Trine absolutt klør, men jeg gir dem nå en vask og håper at det hjelper. Her er i hvert fall bilder av Tom og Trine ullbodyene:

Så kom jeg over en ny liten barnetøysbutikk her i Bergen (i Skostredet) med masse flotte klær - og jammen hadde de ikke ullbodyer og mere til: by.torinn sine ullklær er norske og hun har stilige brun- og hvitstripede bodyer til babyer. De koster 249 kr - men jeg fant ikke lillesøsters størrelse, verken i butikken eller hos Lille Tordivel.

Så har vi alle de kjedelige bodyene da. Kjipe hvite, røde og mørkeblå hos Polarn o. Pyret. Ditto (men billigere og uten PO.P merket) fra Janus.

Men stjernebodyen, den kuleste, den vet jeg jammen ikke hvor man får kjøpt nå. NameIt sier de får inn mer rimelig og stilig ulltøy i løpet av høsten - men jeg har ikke sett noe, og ikke er det noe på NameIts nettsted heller.

Vet du om noen kule ullbodyer jeg har oversett? Eller er jeg bare altfor optimistisk, og altfor seint ute til å kjøpe mykt ull til en liten baby i høst?

Så nå skal jeg ut på jakt :)

Oppdatering 2: Fragaria blogget også om hvor vanskelig det er å finne ull til baby - hun kjøpte ull/silke-body fra Demeter, som ligner Nøstebarns men er litt billigere.